علیرضا نمدمالیان درخصوص سطح آشنایی مهندسان با مصالح و تجهیزات سبک ساختمانی موثر در بهینه سازی و کاهش مصرف انرژی گفت: اگرچه سطح آگاهی و اطلاعات مهندسان کشور با این گونه مصالح در حد مناسبی است و آشنایی کافی را دارند، منتهی مشکل ما این است که متاسفانه در صنعت ساخت و ساز کشور، تصمیمات اصلی را سرمایه گذاران می گیرند.
وی با بیان اینکه در پروسه ساخت و سازها مهندسان جایگاه پررنگی در تصمیم گیری ها ندارند ادامه داد: درواقع اگر هم مهندسان تصمیم میگیرند، بیشتر مسائل اقتصادی را مورد توجه قرار می دهند، یعنی به جای استفاده از مصالح و کالاهای باکیفیت و موثر در کاهش مصرف انرژی، به استفاده از مصالح و تجهیزات ارزانتر و رعایت نکردن یکسری مقررات روی می آورند.
مصالح نوین، تنها راه مدیریت مصرف انرژی در ساختمان ها
این فعال بخش خصوصی در همین حال با اشاره به نقش اثرگذار به کارگیری مصالح و تجهیزات نوین ساختمانی در ساختمان ها تصریح کرد: در حال حاضر تنها راه حل مدیریت مصرف انرژی در ساختمان ها استفاده از مصالح نوین و کالاهای نوین است.
نمدمالیان همچنین در پاسخ به این سوال که آیا تجهیزات و مصالح وارداتی به کشور با نحوه معماری و ساخت و سازهای ما مطابقت دارد گفت: در داخل کشور ما به اندازه کافی محصولات ساختمانی مورد نیاز تولید می شود و نیازی به واردات این گونه مصالح از کشورهای خارجی نداریم.
وی ادامه داد: بحث اصلی در زمینه تفاوت به کارگیری مصالح سنتی با مصالح نوینی است که در داخل کشور تولید می شود. چرا که در مصالح ساختمانی سنتی مثل آجر، سفال و... مباحثی مثل ذخیره انرژی و تبادل حرارتی دیده و پیش بینی نشده و این در حالی است که محصولات نوین از این ویژگی ها برخوردارند. اما به هر حال ما نیازی به واردات مصالح و کالاهای خارجی نداریم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان مصالح سبک ساختمانی در عین حال افزود: ما در کشور از دانش فنی روز به میزان کافی برخورداریم و همچنین محصولات و مصالح کافی در کشور ما تولید می شود.
نظام مهندسی از کارشناسان انرژی در دورههای آموزشی دعوت کند
وی همچنین در پاسخ به اینکه چگونه می توان سطح دانش و تخصص مهندسان را نسبت به مصالح نوین ساختمانی ارتقا داد گفت: با توجه به اینکه همه مهندسان فعال در بخش ساختمان سازی، عضو سازمان های نظام مهندسی هستند، این سازمان نظام می تواند در جریان برگزاری کلاس های آموزشی برای مهندسان، از صاحبان این دانش شامل کارشناسان مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و سایر اساتید مسلط بر این حوزه جهت شرکت در این کلاس ها و تدریس دعوت کند.
نمدمالیان در عین حال درخصوص راهکار پیشنهادی برای کاهش مصرف انرژی در ساختمان ها بیان کرد: کاملا واضح و روشن است که راهکار پیشنهادی در این حوزه رعایت مبحث 19 مقررات ملی ساختمان است و صرفا با رعایت این قانون توسط مجریان و همچنین ناظران سازمان نظام مهندسی می توانیم شاهد اجرایی شدن بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها باشیم.
رئیس انجمن تولیدکنندگان مصالح سبک ساختمانی در ادامه تاکید کرد: پیشنهاد ما این است که برای هیچ ساختمانی با هر متراژ و مساحتی ، بدون داشتن شناسنامه فنی و ملکی ساختمان، پایان کار توسط شهرداری صادر نشود تا به این ترتیب مقررات لازم از جمله مبحث 19 مقررات ملی ساختمان در آنها دیده و اجرایی شده باشد.
وی همچنین با ارزیابی مثبت از برگزاری سومین همایش ملی سومین همایش ملی ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی، به اقدامات انجام شده در انجمن تولیدکنندگان مصالح سبک ساختمانی در زمینه کاهش و بهینه سازی مصرف انرژی اشاره کرد و گفت: تمرکز بر بهینه سازی مصرف انرژی جزو محورهای فعالیت ما بوده است.
یادآور میشود سومین همایش ملی «ساختمان پایدار، مصرف بهینه انرژی» با همکاری سهجانبه مجتمع رسانهای راه و ساختمان ،سازمان نظاممهندسی کشور و مرکز تحقیقات مسکن راه و شهرسازی در 20 و 21 آذرماه برگزار خواهد شد .
منبع : صما