امروز : شنبه ۱۴۰۳ سوم آذر
سامانه اطلاع رسانی و خرید و فروش برج ها و مجتمع های تجاری ایران
سامانه اطلاع رسانی و خرید و فروش برج ها و مجتمع های تجاری ایران

کارگزاری فروش - مهندس سراج 09152088361


 جزییات افزایش قیمت آب اعلام شد

تاريخ : ۱۳۹۴/۷/۱۵

حمیدرضا جانباز با بیان این‌که در حال حاضر با قیمت تمام شده آب فاصله زیادی داریم، اظهار کرد: این در حالی است که برخی از هزینه‌ها همچون تعمیر و نگهداری تجهیزات در صنعت آب تامین نمی‌شود که همین مساله موجب ایجاد فرسوده در تجهیزات انتقال و توزیع آب شده است.

وی با بیان این‌که سامانه‌های انتقال و توزیع آب هر روزه در کشور فرسوده‌تر می‌شود، گفت: ارگان‌های خدمات‌رسانی از محل مبالغی که از فروش آب حاصل می‌شود می‌توانند این هزینه‌ها را پوشش دهند و با توجه به این‌که در حال حاضر قیمت آب منطقی نیست نمی‌توانیم این مشکلات را برطرف کنیم.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان این‌که رسیدن به قیمت تمام شده آب در حال حاضر در دستور کار دولت قرار ندارد، اظهار کرد: براساس تصمیم شورای اقتصاد، برای 52 درصد از مشترکین کل کشور که 15 مترمکعب مصرف دارند تنها 10 درصد افزایش قیمت آب صورت گرفته است.

جانباز با بیان این‌که این میزان 60 تا 289 تومان است، گفت: این مبلغ حتی به 300 تومان نیز نمی‌رسد و این به این معناست افرادی که قبضی معادل 2890 تومان پرداخت می‌کردند در شرایط فعلی تنها 3080 تومان می‌پردازند.

به گفته وی 21 درصد از مشترکینی که بین 15 تا 20 مترمکعب آب مصرف می‌کنند، عددی بین 290 تا 530 تومان در قبوض آنها اضافه شده است، یعنی اگر قبض آنها 4500 توما بوده در حال حاضر مبلغی حدود 5000 تومان را می‌پردازد.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: 25 درصد مشترکینی که بین 20 تا 40 مترمکعب مصرف آب دارند میزان آبهای آنها 531 تا 3800 تومان است و افرادی که بالاتر از 40 مترمکعب مصرف می‌کنند که تعداد آنها 1.9 مشترکان است 7690 تومان به ازای هر مترمکعب می‌پردازند.

جانباز با بیان این‌که آبانمان در تمام پلکان‌ها 1000 تومان شده است، اظهار کرد: تاکنون آبانمان از قبوض به‌طور کامل حذف شده بود اما از این به بعد مشترکین باید 1000 تومان آبونمان بپردازند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور با بیان این که افزایش قیمت آب به گونه‌ای صورت گرفت که به هیچ قشری از جامعه فشاری وارد نشود، گفت: میزان افزایش قیمت آب به قدری ناچیز است که بسیاری از مشترکین اصلا متوجه این میزان افزایش نمی‌شوند.

وی با بیان این که دو سال است که قیمت آب افزایش پیدا نکرده است، اظهار کرد: علی‌رغم افزایش نرخ تورم قیمت آب هیچ افزایشی نداشت و در حال حاضر سهم هزینه آب در سبد خانوارها کمتر از نیم دهم درصد است.

وی با بیان این که قرار بود افزایش قیمت آب از اول سال 94 صورت بگیرد، گفت: به دلیل تاکید شورای اقتصاد از اول مهر ماه امسال این افزایش قیمت اعمال می‌شود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور با اشاره به طرح جریمه مشترکین پرمصرف گفت: اگر مجلس با این طرح موافقت کند قطعا می‌توانیم با مصرف مشترکانی که بیش از حد مجاز مصرف می‌کنند مقابله کنیم.

جانباز با بیان این که در حال حاضر این طرح در کمیسیون عمران در حال بررسی است، اظهار کرد: سعی ما در این است که این جریمه‌ها برای مشترکین پرمصرف لحاظ شود.

وی با بیان این که در حال حاضر افرادی که بالاتر از 40 متر مکعب آب مصرف می‌کنند در قبوض خود مبلغ 821 تومان را باید پرداخت کنند، گفت: در حال حاضر به طورمتوسط آب 17درصد افزایش قیمت داشته است.

به گفته مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور به دلیل این که در 6 ماه دوم سال مصرف آب کاهش پیدا می‌کند نمی‌توان گفت که این افزایش قیمت در درآمدهای صنعت آب تاثیر چندانی دارد اما قطعا در صورت مالی کل سال 94 تاثیرگذار خواهد بود.

وی عوامل تاثیرگذار را کاهش مصرف آب را افزایش تعرفه‌ها، استفاده از تجهیزات مدرن، ارتقاء فرهنگ عمومی در موضوع آب، عنوان و اظهار کرد: طرحی را مبنی بر خرید اقساطی مشترکانی که تمایل به کاهش مصرف خود دارند در مشهد و خراسان رضوی اجرایی کرده‌ایم.

جانباز در تشکیل این طرح گفت: بر اساس این طرح تجهیزات کاهنده مصرف مانند سردوش، روشویی و لوازمی از این قبیل در یک پکیج 100 تا 300 هزار تومانی به صورت اقساطی به مشترکین داوطلب داده می‌شود.

وی ادامه داد: قصد داریم که استانهای پایلوت را گسترش دهیم و در شهرهای مشهد، تبریز، اصفهان، شیراز، یزد و رشت نیز این برنامه را اجرایی کنیم که می‌توان گفت تا دو ماه آینده خروجی این کار اطلاع‌رسانی می‌شود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور در خصوص طرح جداسازی آب شرب از آب بهداشتی گفت: ما ناچاریم در آینده نسبت به تفکیک سامانه شرب از سامانه آب بهداشتی اقدام کنیم.

وی در توضیح سامانه اظهار کرد: منظور از سامانه این است که در یک شبکه که آب بهداشتی مورد نیاز مصرف کنندگان را تامین و در یک سامانه مانند توضیح آب بسته‌بندی، سیستم برداشت و آب لوله‌کشی این امر را تسریع ببخشیم.

جانباز با بیان این که در حال حاضر سهم ما در مصرف آب شرب در کشور تنها حدود 6 درصد است، گفت: کاهش کیفیت ما را ناچار به تفکیک سامانه آب شرب و آب بهداشتی می‌کند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور با بیان این که سامانه فاضلاب در کشور دیرهنگام فعالیت خود را آغاز و موجب کاهش کیفیت سفره‌های آب زیرزمینی شد، اظهار کرد: در آینده باید در کار فاضلاب تسریع داده شود.

به گفته وی تا کنون تنها 260 شهر به تصفیه خانه فاضلاب مجهز شدند که حدود 54 طرح با همکاری بخش خصوصی رو به تکمیل است و تا تکمیل این طرح فاصله زیادی داریم.

جانباز با بیان این که داشتن دو سامانه یکی از کارهای مهم در حوزه آب کشور است، گفت: در شهر تهران که آب با کیفیت توزیع می‌شود نیازی به انجام این کار نیست اما در نقاطی که کیفیت آب پایین است مانند ساوه، سیستان و بلوچستان و ... باید به سراغ سامانه‌هایی برویم که آب با کیفیتی را توزیع می‌کنند.

وی با بیان این که می‌توان برای تحقق این کار شبکه‌های بزرگ آب بسته‌بندی در شهرها را ایجاد کنیم، اظهار کرد: با انجام این کار می‌توانیم به تاکید مجلس شورای اسلامی که تفکیک آب شرب از خانگی است نزدیک شویم.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور در خصوص نحوه انجام این کار گفت: اولویت ما در شهرهایی است که کیفیت آب آنها پایین است و در آینده‌ای نزدیک در شهر رفسنجان نیز این کار را عملیاتی می‌کنیم.

 

ایسنا