مالک اطلس مال، شرکت باغ فردوس ایرانیان است که ٤٠% سهام آن متعلق به موسسه صندوق بیمه تامین اجتماعی روستائیان و عشایر و ٦٠% آن متعلق به گروه شرکتهای ساختمانی ایرانیان اطلس است.
شرکت «باغ فردوس ایرانیان» (سهامی خاص) در سال ٨٩ به ثبت رسید و تمام فعالیتهای مرتبط با پروژه اطلس مال از قبیل انتخاب و خرید زمین، انتخاب مشاور طراحی، انتخاب پیمانکار و در نهایت ساخت و فروش، تأمین نیازهای پروژه از خارج و داخل کشور، توسط این شرکت انجام میشوند.
شرکت توسط هیئت مدیره اداره میشود و مدیرعامل و سایر کارمندان شرکت، عوامل اجرایی سیاستهای هیئت مدیره هستند. هیئت مدیره شرکت دارای پنج عضو است که توسط سهام داران انتخاب و سیاستگذاریهای شرکت را بر عهده دارد.
زمین این پروژه در سال ١٣٩٠ از سازمان املاک و مستغلات شهرداری تهران خریداری شده و از شهرداری منطقه یک تهران با تراکم ٤٤٠% طبق سطح و سطوح و پهنهبندی M١١١ برای کاربری تجاری و اداری مجوز دریافت کرده و برهمین مبنا هماکنون در حال اجرا است.
موسسه صندوق بیمه تامین اجتماعی روستائیان و عشایر به منظور پوشش بیمه اجتماعی اقشار زحمتکش و محروم روستائی و کشاورز، با تصويب آئيننامه بيمه اجتماعي روستائيان و عشاير در هيأت وزيران و پس از طي مراحل قانوني و تأئيد نهائي رياست مجلس در مرداد ماه ١٣٨٤ تشکیل و مجری بیمه اجتمائی روستائیان و عشایر کشور است.
اطلس مال ، در زمینی به مساحت بیش از 11 هزار متر مربع در 19 طبقه و با زیربنای تقریبی 140 هزار مترمربع تعریف شده است. کاربری های این مجتمع فاخر كه در محله نیاوران منطقه 1 شهرداری تهران واقع شده است ، شامل 6 طبقه پاركینگ ، 4 طبقه تجاری ، یک طبقه فودكورت، رستوران و شهربازی و 9 طبقه اداری است.
پروژه اطلس مال با زمانبندی 51 ماهه برنامه ریزی شده و عملیات اجرایی آن آغاز و پیش بینی شده که انشاا... تا پایان سال 1394 عملیات اجرایی خاتمه یابد.
مزیت های نسبی
برخی از مزیت های نسبی مکانی اطلس مال عبارتند از :
- دسترسی آسان به چهار شاهراه اصلی شامل بزرگراه شهید بابایی ، بزرگراه طبقاتی صدر ، بزرگراه امام علی (ع) و بزرگراه شهید صیاد شیرازی
- موقعیت ممتاز محلی و چشم انداز های زیبا به شمال و جنوب تهران
- همجواری با طبیعت سبز و پارک زیبای نیاوران
- دسترسی های هم سطح به 3 طبقه تجاری از خیابان پاسداران ، به علت شیب مناسب زمین
- بزرگترین ظرفیت پارکینگ در منطقه نیاوران
بکارگیری مهندسی ارزش در طراحی اطلس مال
مهندسی ارزش روشی است كه می توان ادعا كرد در حال حاضر ، جامعه مهندسی كشور آن را شناسایی كرده و مبانی آن تا حد مقبولی گسترش یافته است. مهندسی ارزش با بهره مندی از نگاه كاركردی ، به بررسی ابعاد مختلف پروژه و ریسك های داخل و خارج پروژه ها پرداخته است و با تكیه بر كار تیمی ، موجبات موفقیت پروژه ها را فراهم می آورد.
پروژه اطلس مال نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با توجه به درصد فیزیكی پیشرفت پروژه ، در مقطع زمانی مناسب ، این بررسی در دستور كار قرار گرفت و در این راستا مركز مطالعات و پژوهش های یكی از دانشگاه های معتبر كشور ، به عنوان تیم راهبری مطالعات مهندسی ارزش انتخاب شد ، در سراسر مطالعات تلاش شد با توجه به جایگاه شركت ایرانیان اطلس و مجموعه های مرتبط ، بستری مناسب برای الگوسازی و برندسازی فراهم شود.
در این مطالعات تلاش بر این بود تا ضمن تشكیك در رویكردها و استراتژی موجود ، با نگاهی متفاوت به این مجموعه نگریسته شود كه این تلاش تیمی منجر به تولید سناریوهای تأثیرگذار و بنیادی در طول عمر پروژه شد. بدون شك ، اجرای این سناریوها نقش بسزایی در موفقیت پروژه ایفا خواهد كرد. در طول تصمیم گیری باید از تردیدهایی نظیر افزایش طول زمان طراحی و ایجاد تغییرات بنیادی پرهیز كرد ، زیرا تحقق موارد مصوب ، جزء شرایط ضروری و لازم تولد موفق و متفاوت پروژه خواهد بود.
مهندسی ارزش بر پایه برنامه كاری خود عمل می كند و پایبندی به این برنامه و پیروی از آن ، یكی از مزیت های این روش شناخته می شود. این برنامه ساختار مشخصی به مطالعات مهندسی ارزش می دهد و اقدام های آن را جهت دهی می كند. در این برنامه ، رویكردهای متعددی گنجانده شده است و تنوع فعالیتی آن زیاد است ، به گونه ای كه از یك سو جمع آوری و طبقه بندی اطلاعات ، محاسبات هزینه دوره عمر و روش های ساده و پیچیده ارزیابی و از سوی دیگر خلاقیت گروهی ، ایده پردازی و ارائه را در خود جای داده است.
در این طرح پس از انتخاب زمینه های بهبود و زمینه های كاركردی ، با توجه به پیشرفت پروژه و محدودیت های موجود ، اعضای تیم پنج حوزه قابل بهبود را به منظور ایده پردازی انتخاب و در نهایت 547 ایده ارائه كردند. پس از سه مرحله ارزیابی ، 25 ایده برای فاز بسط و توسعه انتخاب و با تشكیل گروه های كارشناسی ، بررسی تفضیلی ایده ها در چهار گروه انجام شد كه در نهایت ، در بخش های مختلف معماری و ترافیك (4 سناریو) ، سازه (7 سناریو) ، تأسیسات الكتریكی (2 سناریو) ، تأسیسات مكانیكی (2 سناریو) و فروش و روش های اجرا (3 سناریو) نهایی شدند.
مهمترین نتایج مطالعات مهندسی ارزش عبارتند از:
- گشایش و افزایش وید اصلی
- چرخش نمای اصلی پروژه به سمت پارك نیاوران و رشته كوه های شمال تهران
- عقب نشینی بخش تجاری و توسعه معبر سواره و پیاده در جداره خیابان پاسداران
- اصلاح ضریب اهمیت در طراحی سازه
- حذف درز انقطاع
- چرخش زاویه ستون ها