1- تمامی وسایل غیرضروری الكتریكی را خاموش و در صورت امكان جریان برق آنها را از ناحیه فیوز قطع كنید.
۲- كلیه وسایل گرمازا اعم از گازسوز و یا نفتسوز را خاموش و شیر اصلی گاز را از ناحیه بعد از كنتور و یا سیلندر گاز كاملاً قطع كنید.
۳- از بسته بودن شیرهای آب گرم و سرد منزل خود در زمان ترك منزل كاملاً مطمئن شوید و سپس محل را ترك كنید. آّب از مهمترین عواملی است که در غیاب ساکنین منزل باعث ایجاد حادثه میگردد. چکه آب از شیرها و خرابی آنها موجب میگردد که آب به هر شکل جریان پیدا کند و پس از مدتی باعث خرابی و مشکلات بعدی برای منزل و همچنین منازل کناری خصوصاً در مجتمعهای آپارتمانی گردد. بنابراین ضروری است در صورت خرابی شیرهای آب سریعاً نسبت به تعمیر آنها اقدام نمایید. هیچگاه از زور و یا ابزار جهت بستن و سفت کردن شیرهای آب آسیبدیده استفاده نکنید.
4- استفاده از حفاظ و قفلهای مناسب، نصب دزدگیرهای سیمی یا سنسوری ارزانقیمت روی دیوارها و در ورودی درها و محفوظ کردن ورودی کانال کولرها، ایمنی بیشتری را برای منزل شما فراهم میآورد.
5- چنانچه از آژیر خطر در ساختمان خود استفاده میکنید، محل نصب آن را طوری انتخاب کنید که سارقان نتوانند آن را به سهولت تشخیص دهند.
6- اگر در مجاورت یا پشت خانه ملک مخروبهای وجود دارد، دیوارهای مجاور را با آهن و بتن، محکم و غیر قابلنفوذ کنید.
7- ضایعات اشتعالپذیر مثل کاغذهای باطله و نایلونهای پلاستیکی و مواد زائد در اطراف و پشت یخچال و فریزر و وسایل برقی و حرارتی قرار ندهید.
8- در صورت استفاده از تأسیسات مرکزی جهت گرمایش منزل آن را کاملاً خاموش نمایید، در غیر این صورت شیر رادیاتورها را کنترل کنید و کاملاً ببندید.
9- از سلامت و صحت عملکرد سیستم اعلام و اطفای حریق اتوماتیک و دزدگیر اطمینان حاصل نمایید.
10- یکی از مواردی که باعث حریق گردیده اتصال زنگ منازل میباشد که در اثر فشار دادن، این زنگها دچار اتصال شده و سپس ایجاد جرقه مینماید و انتقال حرارت جرقه به روزنامهها و فرش و موکت و مواد قابل اشتعال منازل دچار آتشسوزی شده و در اندک زمانی حریق گسترش پیدا میکند. بنابراین توصیه میشود حتماً برق زنگ منزل را قطع کنید.
11- اگر نمیخواهید از وسایل نقلیه تا مدتی استفاده کنید و آن را در پارکینگ و حیاط منزل پارک کردهاید از بسته بودن درهای آن اطمینان حاصل نموده و مضافاً سیستم برق آن را بهطور کامل قطع نمایید.